Klädkoder

Missade du vårt klädkodsspex på microgasquen? Har du fått en plats på BASquen men vet inte vad du borde ha för kläder? Då har vi en liten guide här!

 

Udda kavaj: Den minst formella av klädkoderna. Som det står brukar man alltså ha kavaj på sig, men byxorna och kavajen ska inte ha samma färg, man får även ha valfri färg på skjortan. Man bör inte ha jeans eller kortbyxor. 

Vill man hellre bära klänning eller kjol behöver den inte täcka knäna, men den bör inte vara alltför kort. Man kan också ha en byxdress eller finare byxor med en blus.

 

Kavaj: Kavaj liknar udda kavaj men är lite finare. Bär man kavaj ska man ha samma färg på byxor och kavaj, men färgen på skjortan är fortfarande valfri. Slips eller fluga ska också bäras.

För klänning eller kjol borde det vara lite finare än för udda kavaj. Kjolen bör gå ner till knäna men inte till golvet. Finare byxor och blus eller byxdress är också ett alternativ.

 

Mörk kostym: Vid mörk kostym ska man, om man vill bära kostym, precis som det står ha en mörk kostym på sig (svart, mörkblå, mörkbrun etc). Skjortan måste vara vit och slips eller fluga är obligatoriskt. Skorna ska vara finskor.

Klänning ska vara en finare klänning mellan knälängd och ankellängd, och helst i en mörkare färg.

 

Högtidsdräkt: Högtidsdräkt är den finaste klädkoden. Här gäller frack eller en balklänning som når ner till golvet. Man kan också bära militär högtidsdräkt eller folkdräkt.

 

Uppdaterad: 26 augusti, 2020