Om hemsidan

Tillgänglighet

Uppsala teknolog- och naturvetarkår är en organisation som jobbar med att nå ut till alla studenter vid den Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet. Av den anledningen har vi jobbat hårt för att göra hemsidan tillgänglig för personer med olika funktionsnedsättningar. Testa att validera hemsidans tillgänglighet.

Korrekt användning av standarder

Kårens hemsida försöker i största möjliga mån följa internetstandarder för att olika hjälpmedelsverktyg lätt ska tolka hemsidans innehåll korrekt, men även för att det är väldigt viktigt för ett öppet och tillgängligt internet. Testa att validera hemsidan för standarder.

Semantisk märkning

Hemsidan använder sig av HTML5 samt ARIA (Accessibility for Rich Internet Applications). Detta används för att olika hjälpmedelsverktyg ska kunna återge information från hemsidan så korrekt och effektivt som möjligt.

Tangentbordsnavigering

Besökare med problem att använda en datormus kan enkelt använda sig av tangenten Tab för att navigera mellan menyer/länkar på hemsidan. Länkar och formulär på hemsidan är tydligt utmärkta när de blir markerade.

Genvägar

Överst på hemsidan finns genvägar som blir tillgängliga när du exempelvis använder en skärmläsare eller tangenten Tab, dessa genvägar kan användas för att hoppa över menyer och länkar för att direkt komma till önskad del av hemsidan.

Färgval

Hemsidan har designats med färgkombinationer och kontraster som ska underlätta för personer med nedsatt syn och/eller färgseende så att dessa besökare lätt ska kunna urskilja innehållet på hemsidan.

Kakor (cookies)

Kårens hemsida använder sig av kakor för att ge våra användare en bättre upplevelse på sidan, men även för att ge oss möjlighet att utveckla hemsidan via statistik om vad våra användare använder hemsidan till. Vi använder kakor på följande sätt:

Typ Beskrivning Namn Varaktighet
Test av javascript Hemsidan testar om webbläsaren har stöd för javascript, och sparar ett enkelt ja/nej på användarens dator.

 

has_js

Tills webbläsaren stängs
Sparad inloggning För användare som loggar in på hemsidan, sparas en kaka med inloggningsdata för att användaren ska slippa logga in vid nästa besök. SESSxxxID En vecka
Användarstatistik

Hemsidan använder sig av Google Analytics för att se hur användarna använder sig av hemsidan så att vi i framtiden kan göra den ännu bättre.

Google Analytics är konfigurerad för att respektera "Do-Not-Track"-inställningar samt så anonymiseras IP-adresserna delvis för alla besökare.

Google Privacy policy

_utma
_utmb
_utmc
_utmz
Varierande
Sociala medier Hemsidan använder på vissa sidor funktioner från sociala medier (Twitter, Disqus mfl). Dessa funktioner använder kakor, men dessa är från tredje part, och kan stängas av i de flesta moderna webbläsares inställningar. - Varierande
Uppdaterad: 14 februari, 2014