Studiebevakning

Studiebevakning
På Uthgård sitter elva studenter som tagit uppehåll i sina studier för att på heltid jobba med att din studietid ska bli så bra som möjligt. Fyra av oss arbetar extra intensivt med studiebevakning, vilket innebär att vi gör allt vi kan för att förbättra din utbildning.

Varför ska vi då bevaka universitetet? Vill det ändå inte göra det bästa för oss studenter?

- Jo, det tror vi också. Därför försöker vi arbeta med universitet istället för mot det, för att tillsammans utveckla och förbättra utbildningarna. Det tjänar både du och universitetet på.

Vad har vi då uppnått med samarbetet?

- Ett exempel är att UTN i många år har drivit frågan om en belöning för de lärare som engagerar sig extra mycket i sin undervisning. Som ett resultat av flera års arbete har en meritering, kallad “excellent lärare”, införts. En lärare som anstränger sig för att utveckla sin undervisning och pedagogik uppmärksammas av universitetet genom att tilldelas titeln och en högre lön. Andra exempel som rör stort och smått är volleybollplanerna utanför Ångström, strategier till bättre arbetsmarknadsanknytning i utbildningarna samt informationsspridning om utbytesstudier.

Förutom att utveckla din utbildning ser vi så klart till att bevaka dina intressen och rättigheter. Är det någonting som känns fel är det bara att komma upp på kontoret och prata med oss eller höra av dig via mail. Stort eller smått spelar ingen roll, känns det fel är det troligen så. Ett annat alternativ är att ta kontakt med din sektion som hjälper dig att föra frågan vidare.

Vill du också vara med och påverka din utbildning? Då tycker vi att du ska engagera dig! Varför inte gå med i studierådet, eller bli internationellt ansvarig på din sektion? Eller varför inte bli studentrepresentant i någon nämnd på fakulteten? Precis som andra engagemang är det både roligt och otroligt lärorikt. Vi hoppas att du vill vara med och göra skillnad!

Har du några frågor eller vill veta mer?
- Kontakta oss på bevakareatutn.se

Uppdaterad: 8 augusti, 2020