Uppsala Universitets kårlandskap

Uppsala Universitets kårlandskap

Uppsala universitet är ett stort universitet med utbildningar och kurser inom många olika områden. Du som ska börja studera på tekniskt naturvetenskapligt basår tillhör en del av universitetet som kallas för Teknat-fakulteten!
För att bevaka alla utbildningar som på teknat-fakulteten finns Uppsala teknolog- och naturvetarkår! Uppsala teknolog- och naturvetarkår arbetar för att se till att just din utbildning blir så bra som möjligt och att de campus du vistas på ger dig en bra studiemiljö.

Eftersom universitetet är stort finns det fler studentkårer än Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Har du en kompis som till exempel pluggar till apotekare, jurist eller speldesigner så tillhör ni alla olika kårer. För apotekaren finns Farmacevtiska studentkåren, för juristen finns Juridiska Föreningen och för speldesignern finns Gotlands studentkår Rindi.

Det finns såklart likheter mellan alla fyra, som studentkårer har alla till uppgift att bevaka studenternas intresse när det gäller sina utbildningar. Men alla gör det inom olika delar av universitetet. Kom ihåg att de som arbetar med just din utbildning är Uppsala teknolog- och naturvetarkår!

Om du vill vara medlem och stötta det arbete just DIN kår gör så registrera dig på www.utn.se/blimedlem, det är gratis!  

(Det går tyvärr inte att bli medlem i UTN via uppsalastudent.com eller genom att besöka någon nation)

Uppdaterad: 8 augusti, 2020